Om Christina

Christina Rickardsson föddes som Christiana Mara Coelho i Brasilien där hon bodde tillsammans med sin mamma i en grotta. Senare flyttade de till en kåkstad i São Paulo och bodde även på gatan där de tiggde, svalt och utsattes för fysisk och psykisk misshandel. Som sjuåring hamnade Christina och hennes lillebror på barnhem och när hon var åtta år gammal adopterades hon och hennes lillebror, mot sin och sin mammas vilja, till Vindeln i Västerbotten.

Genom att starta och driva Cohelo Growth Foundation vill Christina vara en röst för de sju miljoner gatubarn i Brasilien vilka inte har möjlighet att göra sig hörda. Stiftelsen är ett sätt att upplysa världen om deras situation och hjälpa dem på bästa möjliga sätt så att de får chans till en bättre framtid.

För att läsa mer om Christina och hennes arbete, eller för kontakt, gå in på christinarickardsson.se

bok-sluta-adrig-ga

Sluta aldrig gå

Hennes debutbok, “Sluta aldrig gå – Från gatan i Sao Paulo till Vindeln i Norrland”, Forum förlag, är en hyllning till de tre kvinnor som har betytt allt för Christina och vilka hon alla förlorat; sin biologiska mamma Petronilja, sin adoptivmamma Lilli-Ann och sin allra första vän Camile.

Genom sin biografi och föreläsningar vill Christina inspirera människor med sin historia och visa att drömmar kan förverkligas oavsett var man kommer ifrån. Hon vill genom sitt arbete jobba för att öka förståelse för olikheter, fördomar, kulturkrockar och därmed bygga broar som skapar dialog, tolerans och öppenhet i samhället. Med sin bakgrund och erfarenhet vill hon också aktivt arbeta för utsatta barn och främja barns rättigheter, med avstamp i Sverige och Brasilien.

Köp boken